Υλικά για 35 μπαλάκια
~ 240γρ κόκκινα φασόλια (μία κονσέρβα)
~ 1 ποτήρι κινόα
~ 1 1/2 ποτήρι νερό
~ 70γρ τοματοπελτέ
~ 1 φέτα ψωμί
~ 3-5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
~ 1 κουταλάκι θυμάρι
~ 1 σκελίδα σκόρδο
~ 1 κουταλάκι μέλι
~ 1 κουταλάκι καυτερή σάλτσα πιπεριάς
~ 1/2 κουταλάκι αλάτι
~ 100γρ κασέρι ή γραβιέρα
Εκτέλεση:
~ Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνετε τα φασόλια στο σουρωτήρι, τα ξεπλένετε και τ’ αφήνετε να στραγγίξουν.
Βράζετε το νερό, ρίχνετε τη κινόα και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη κινόα να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Πολτοποιείτε τα φασόλια στο μούλτι.
Προσθέτετε τον τοματοπελτέ, τη ψίχα του ψωμιού, μαιντανό, θυμάρι, σκόρδο, μέλι, τη καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.
~ Πολτοποιείτε όλα τα υλικά και ρίχνετε το μίγμα στη κατσαρόλα με τη κινόα.
Ζυμώνετε καλά με το χέρι σας.
Κόβετε το κασέρι ή τη γραβιέρα σε 35 μικρά κομματάκια.
Παίρνετε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα και την πατάτε στη παλάμη σας να απλώσει. Βάζετε στη μέση ένα κομματάκι κασέρι και το κλείνετε σα να πλάθετε κεφτεδάκια.
~ Τοποθετείτε τα μπαλάκια στο ταψί και τα ψήνετε στους 180C για περίπου 25 λεπτά.
~ Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σαλάτα ή να τα βάλετε μέσα σε αραβική πίτα με γιαούρτι, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και μαρούλι.
Βρές τα περισσότερα υλικά εδώ