Υλικά:
 •200γρ στραγγιστό γιαούρτι
 •120γρ αλεσμένη βρώμη
 •2 κ. γλ. baking powder
 •1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
 •1 αυγό ή 60-100ml ρόφημα αμυγδάλου
 •25γρ superberries protein
 •50ml ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο
 •1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
 •1-2 κ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
Toppings:
 •μπανάνα
 •μύρτιλα
 •ποπ κινόα
 •κουβερτούρα με 70% κακάο
 •φυστικοβούτυρο
 •μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
 -Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη βρώμη, τη σόδα & το baking powder και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
-Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-Για να ψηθούν τα pancakes χρειάζεται μία πολύ μικρή ποσότητα ελαιολάδου στο τηγάνι.
-Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε το λίγο από το μείγμα και το βάζετε στο τηγάνι.
-Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα & επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
-Σερβίρετε τα pancakes σε ένα πιάτο με υλικά της αρεσκείας σας! Εγώ πρόσθεσα μπανάνα σε φέτες, μύρτιλα, φυστικοβούτυρο, κουβερτούρα με >70% κακάο, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη & ποπ κινόα.
Συνταγή απο την αγαπημένη μας διατροφολόγο
Zouridi Eirini
 Nutritionist & Dietitian BSc, RD











 




