Υλικά:
•200γρ στραγγιστό γιαούρτι
•120γρ αλεσμένη βρώμη
•2 κ. γλ. baking powder
•1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
•1 αυγό ή 60-100ml ρόφημα αμυγδάλου
•25γρ superberries protein
•50ml ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο
•1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
•1-2 κ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
Toppings:
•μπανάνα
•μύρτιλα
•ποπ κινόα
•κουβερτούρα με 70% κακάο
•φυστικοβούτυρο
•μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
-Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη βρώμη, τη σόδα & το baking powder και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
-Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-Για να ψηθούν τα pancakes χρειάζεται μία πολύ μικρή ποσότητα ελαιολάδου στο τηγάνι.
-Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε το λίγο από το μείγμα και το βάζετε στο τηγάνι.
-Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα & επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
-Σερβίρετε τα pancakes σε ένα πιάτο με υλικά της αρεσκείας σας! Εγώ πρόσθεσα μπανάνα σε φέτες, μύρτιλα, φυστικοβούτυρο, κουβερτούρα με >70% κακάο, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη & ποπ κινόα.
Συνταγή απο την αγαπημένη μας διατροφολόγο
Zouridi Eirini
Nutritionist & Dietitian BSc, RD